2011.04.25

Vårkänslor. Ny blogg. Klicka här. Eller här. Eller här.

2011.04.14 Sådana helvetes-jävla-piss dagar.

Tumblr_ljim4sv4oq1qe9auz_large
09.05 Kliver jag ur körskolebilen och sätter mig ner i väntan på att få skriva teoriprovet. 09.15 Är jag kolugn, känner att jag säkert kommer att klara provet galant, för jag har ju pluggat hela natten. 09.20 Jag hittar inte mitt pass, panikar. 09.25 Lärare säger att provet inte går att skriva utan legitimation, och jag måste hem och hämta passet. 09.40 Tar taxi hem, springer in, stressar, letar överallt, men tycks inte hitta passet, som såklart ligger på byrån i hallen. 10.15 Betalar taxichauffören 180 kr, känner mig rånad.. 10.25 Lärare kallar in mig med efternamnet, jag möter många seriösa blickar från de i väntrummet. 10.27 Han berättar att jag inte kan skriva provet, jag har ju inte gjort riskettan eller tvåan, vilket jag helt glömde bort när jag bokade teoriprovet till en annan dag. Han säger att han är ledsen att han inte sa det tidigare.. Jag förlorar 220kr och han avbokar uppkörningen. Jag tar ett intyg och går. 10.30 Sätter mig på en parkbänk som världens vrak, gråter förtvivlat, ringer pappa, som blir sur på min körskolelärare som inte sagt något. 10.35 Går mot busshållplatsen och funderar seriöst över att slå någon, eller bara krypa in i en av de tjocka buskarna och försvinna för ett slag. 10.40 Tar bussen till Lunds Central. 10.45 Köper ett 200g Marabouchoklad på ICA. 10.55 Tar bussen hem, bestämmer mig för att inte åka in till praktiken, för några timmar iallafall. 11.20 Sitter med två filtar runt mig, en rosa laptop i knät och vräker i mig choklad till några avsnitt av Sex and The City. 11.54 Livet känns okej igen. Jag lever ju iallafall. Ser det positiva, och bestämmer mig för att ta körkortet först om en månad. Andas ut.

2011.04.12 En bild säger mer än tusen ord.

Just nu är jag på Malmö Stadsteaters Kostymateljé, syr en korsett, ser pjäser & upptäcker den något galna, mysiga, fantasibubblan, som teater är.

Denna bok, 'Alla får ligga', uppslukar större delen av min tid, jätte skön är den, läs, läs! Nu har jag pinsamt nog bara trettio sidor kvar, haha.
För någon månad sen blev jag så sugen på att ta körkort, och bokade lite impulsivt in dubbel körlektion för VARJE morgon i två veckor. Vilket jag är mitt uppe i just nu, lite krävande, men ska bli så skönt att ha körkort, äntligen!
Och om lite mer än tre veckor är det modevisningen på vår skola. Syr, syr och syr. Och blir för en gångs skull rätt nöjd med det jag skapar, härlig känsla. En liten tjuvtitt. Kommer bli en så sjukt bra modevisning, längtar! Det går att beställa biljetter här, och det är jättekul om ni vill komma!

Denna söta sak, lyckades jag skrapa hem i fredags. En liten studentpresent i förskott. Lyser verkligen upp en stressig vardag.

Och sist, men inte minst min farfars gamla gitarr. Min vita springare.


2011.04.04 Alla får ligga.


Denna nobla bok köptes idag inne på Bokia. Killen i kassan kunde bara inte dölja sitt leende. Tror jag gjorde hans dag, en liten, söt och oskyldig tjej kommer in och köper denna något självsäkra och "manliga" bok, haha.
.
Läste nyligen ut boken Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus. Den är den ultimata ögonöppnaren och jag är seriöst djupt jätte fascinerad av den. Läs, läs, läs!
.
Enda sedan Neil Strauss släppte lös boken The Game bland alla osäkra, nervösa killar, som med hjälp av den lyckats hitta någon form av inre charm och säkerhet, har man varit lite lätt besviken att boken inte finns till tjejer. Dock har jag delade åsikter om denna bok, då den innehåller rätt många förförelseknep som innebär att "trycka ner" tjejer. Och själva uttrycket att bara spela. Som om tjejerna bara var spelpjäser i killars liv. Känns verkligen inte rätt.
.
Boken ovan handlar om förförelseknep för både män och kvinnor. Verkar störtskön. Och den är tillgänglig för alla. Upp till var och en om de vill använda den. Kanske om man vågar använda den. Jag tycker att sånt här är så himla spännande. Ska lusläsa den på tåget varje morgon. Lite spänning i vardagen.

2011.04.02 Bohemian.

Tumblr_l4sx5wm8jt1qaedipo1_500_large_dsc7292_139282230_largeTumblr_liimj7o4xo1qzikspo1_500_large3546133_un2xzpca_c_largeTumblr_lihd24rvpi1qi7fzlo1_500_large

Om knappt tretton dar flyttar vi in till mitten av staden. En äkta stadslägenhet med innergård, trapphustorn och tre meter i tak. En mycket liten, men mysig lägenhet. Och till mitt rum tänker jag bohemiskt, lila, guld, mörkorange, ljuslyktor, sänghimmel. Tror det kan bli hur mysigt som helst!


RSS 2.0