2011.01.30 söndagskväll

Tumblr_lfr1a7bcyv1qg7z4yo1_500_large
Banankaka
Solen har bländat mig hela dagen, himla härligt! Idag har jag tagit riktigt riktigt typiskt söndagslugnt. Sett på "Love and other drugs", som inte var så dålig som jag förväntat mig, snarare en rätt underhållande film, se den! Just nu gräddas en banankaka i ugnen, håller tummarna för att den är god, har aldrig smakat det förr. Och efter att ha ritat lite till på mina nio huvuden långa modeller till Fackteckningen, blir det banne mig The Sims med Maja. Är lite hooked efter dagens The Sims Lan. Så sjukt mysigt och bra spel det är, så det så!!

2011.01.30 A dream you dream alone is only a dream,..

Livet är så oförutsägbart. Ingen har någon aning om hur deras framtid kommer att se ut, exakt. Vi kan hoppas, vi kan förvänta oss, vi kan kämpa för något, men när allt kommer omkring är det inte säkert att det blir ens i närheten av hur vi föreställt oss det. Ibland blir framtiden bättre, ibland sämre. Och de gångerna allt blir bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss känner vi oss lyckliga. En känsla av att vi är odödliga, oövervinnliga dansar fram genom kroppens alla celler. Världen känns problemfri, bekymmerslös.
Och ibland blir verkligheten lite sämre än drömmen. Vi blir lite besvikna, men kan leva med det. Och ibland, väldigt sällan, blir verkligheten motsatsen till vad vi föreställt oss. Drömmarna faller i bitar och verkligheten är helt enkelt inte något vi vill möta. Den är för olik drömmen.
.
Och vi alla vet att vi kan inte springa omkring och leva i små drömbubblor. En vacker eller väldigt eländig dag spricker bubblan, och vi kan känna doften av vad som verkligen finns där utanför. Så varför försöker man undvika verkligheten. Är den inte bra nog? Räcker den inte till?
.
Har vi alla intalat oss själva att det är farligt att våga se allt? Är vi alla så innerligt säkra på att om vi öppnar upp ögonen för allt som finns där ute i vår värld, så kommer vi med säkerhet att bli deprimerade? Är det med en sådan tillit till andra människor vi tänker leva våra liv? Om det är så, kan vi med säkerhet förvänta oss att världen bara kommer att bli mörkare och mörkare. Människor kommer att bli girigare och girigare, snålare och snålare, försiktigare och försiktigare, och till slut kommer varenda liten individ uppnå det vi kallar för "självständighet". Ett läge då vi finner att vi klarar oss fint helt själva, och vi är inte beroende av någon. Vi behöver inte lita på någon.
.
Hur kan det idag vara så fint att vara självständig? Idag lever vi utan religioner och att vara självständig är just nu lika fint som att en buddhist lyckas uppnå nirvana. Vad är det vi vill? Att vara oberoende av andra människor innebär, enligt en del, att vara duktig. Att man har lyckats växa upp, bli stor, klara sig själv. Är det här verkligen vår definition av att vara vuxen? Kan vi känna oss fullkomliga utan andra människor?
.
Det är så enkelt, så oändligt enkelt, att vara självständig. Just därför kan jag inte förstå hur folk kan sträva så hårt efter det. För att bli självständig behöver du bara fokusera på dig själv, sluta dina känslor från omvärlden, göra just det du tycker är bra. Du behöver inte lyssna på andras problem eller känslor. Du behöver bara göra dig själv tillfreds. Men snälla, vakna upp! John Donne skrev en gång "No Man Is An Island", och hur skulle en människa kunna vara en ö, som klippt navelsträngen till resten av världen? Hur kan någon påstå att vi klarar oss bäst ensamma, utan att vara beroende av andra?
.
När det går bra för oss. När vi har kontroll över vår tillvaro. När vi nöjer oss med vår egen tillvaro, känns det fint att vara självständig. Vi behöver ju inte någon alls. Klarar oss själva, bra gjort!! Klapp på axeln! Och när något litet i våra liv går snett, lyckas vi korrigera felet och ta oss tillbaka upp på toppen av vågen. Men den dag när något går så fel att vi inte kan korrigera det ens med vår läkarexamen eller med alla kunskaper vi hämtat från Internet eller alla de böcker vi läst, är vi inte självständiga. Den faktan går inte att komma ifrån.
Det finns stunder i livet då vi behöver någon. Någon som kan plocka upp oss från bottnen, skaka om oss, och visa oss att det finns saker kvar värda att leva för.
Tumblr_lexdyugyuc1qdbbywo1_500_large
Och varför ska vi visa dessa människor som finns där tillit, just när vi mår som sämst. Måste vi bli sönderslagna och hamna på bottnen innan vi kan visa de människor vi faktiskt älskar, att vi är beroende av dem? Är det så jävla fel att vara beroende av andra människor!? Nej, det är inte fel. Genom att vara beroende av någon kan vi visa att de personerna behövs. Och finns det någon finare känsla än att känna att man är behövd, att någon behöver ens hjälp? Att man med hjälp av den personlighet man har, och den person man är, kan göra någon annan lycklig. Det finns inget bättre. Det finns inget finare. Och när människor inser det, slutar de att drömma om ouppnåeliga saker, och trivs i den värld de faktiskt lever i, just nu.
.
Livet är oförutsägbart, och det är där vi finner spänningen i att vara vid liv. Det känns inte så skrämmande eller ledsamt att inte ha kontroll över sin framtid, när man lättar på hjärtat för andra. När man vågar känna tillit och vågar luta sig tillbaka för ett slag. Släppa kontrollen över sitt liv. Veta att det räcker nog med att vara den man är och älska de man älskar. Först då känns det som att vi lever i en fin värld. En oändligt vacker värld, fylld av möjligheter. Och den livssynen går inte att uppnå genom att vara självständig. Den livssynen bygger på kärlek till varandra. "A dream you dream alone is only a dream, a dream you dream together is reality."

2011.01.29 Like you, I like you, I like you. Strawberry. Adrian Lux.

Adrian Lux - Strawberry from La Vida Locash on Vimeo.

Vit t-shirt, jeans, sandaler, sommar, värme, kvällsol, jordgubbar, varm asfalt, jag längtar sönder!!


2011.01.28 Converse, converse.

Aeeab805444fa86e2a6a60b4249e5dbc-d385x3t_large
Tumblr_lfp02ylvxo1qef5huo1_500_large
437664-8-1295968310264_large
Det var en av mina första stora kärlekar, ett par converse. Nu efteråt låter det ju hur fånigt som helst, men för att vara helt ärlig var jag förälskad i ett par svarta converse. Gick nog i femte eller sjätte klass, skulle jag tro. Och dem följde mig vart jag än gick. Förändrades lite med tiden. Blektes lite, slets lite, fick ett par små små hål. Och det var så fint. De anpassades efter mig. Jag satte spåren i dem och de blev en del av mig. Och en vacker dag tyckte mamma att de var allt för luffiga och slängde dem. Jag grät.
.
Ett par år senare var jag i Prag. Andra året på gymnasiet. Med ett antal sparade hundralappar i fickan, tänkte jag ta min revansch. Köpte ett par svarta converse att slita efter mina fötter. Och jag gick i dem, men någonstans mitt i allt insåg jag att jag inte gick i femman. Att klädkoden: Cheapmonday jeans, ribbat H&M linne, tajt H&M hoodtröja och converse, var sedan länge passerad. Mina fötter kändes klumpiga, barnsliga. Det blev kallt ute, och jag släppte taget om dem. Tryckte in dem långt in i garderoben tillsammans med mitt förflutna. Kände mig besviken.
.
Och nu, som inför varje vår. Smälter jag varje gång jag ser ett par converse. Det är ju så förbaskat fint. Så för att avsluta min långa, lite lätt ointressanta conversehistoria med ett klyschigt ordspråk, så 'Rostar gammal kärlek aldrig'. Jag kan höra hjärtslagen igen.

2011.01.27 Anastasia.

Hela filmen är helt superb, magnifik, underbar. Den absolut bästa tecknade filmen jag någonsin sett, till och med bättre än Disney. Någon gång i livet måste jag färga mitt hår rött och få springa omkring i bruna kängor, stor rock och skepparmössa. Det är sjukt fint!!

2011.01.27 In the desert.

195578-7-1280066584950-n600_large
~In the desert 
I saw a creature, naked, bestial, 
who, squatting upon the ground, 
Held his heart in his hands, 
And ate of it. 
I said, "Is it good, friend?" 
"It is bitter -- bitter," he answered; 
"But I like it 
Because it is bitter, 
And because it is my heart."~
Stephen Crane
.
Denna dikt kan säkert tolkas på miljontals olika sätt. För mig känns den som att oavsett vad det är man vill göra, så ska man se till att göra det. Oavsett vilka känslor som bubblar fram inom en, så ska man se till att uppleva dem. Och oavsett vilka konsekvenser allt det får, så är det alltid värt det. För vi lever bara en gång. För mig är dikten, ett vackert budskap, som fler människor borde ta del av, även jag själv. Och jag är hellre mannen i öknen, som har upplevt något, än någon som aldrig riktigt vågar leva.

2011.01.27 Leopardnaglar.

Tumblr_lfov069vnl1qgqdk4o1_500_large
Läckert!!

2011.01.26 Bowler hat

vlada roslyakova2 Vlada Roslyakova by Jacques Olivar for <em>Marie Claire Italia</em> October 2010

Avgudar känslan i denna bild. På något vis säger den mig ingenting alls, och på ett annat säger den mig allt. Magiskt.
.
Finns inte många ord att yttra om denna dag. Den inleddes med ett platt fall, magplask, jag höll i en idrottslektion, vilken min lärare inte tänkte missa chansen att kritisera. En av de värsta känslorna jag vet är när folk inte tror på en. När någon inte tror att man har förmågan att lyckas. Och förväntar sig att man misslyckas, usch! Och nu slösar jag energi på det, nog med det. Punkt. Ett pass dans, ett pass core och en halv Star Wars film senare, så känns det rätt lockande att få krypa in mellan de många lagren täcken och kuddar. Och somna in med ett nytvättat hår. Godnatt mina vänner!

2011.01.26 Elie Saab Couture Spring 2011

eliesaabcouture25 Elie Saab Couture Spring 2011 | Paris Haute Coutureeliesaabcouture24 Elie Saab Couture Spring 2011 | Paris Haute Couture
eliesaabcouture9 Elie Saab Spring 2011 Couture | Paris Haute Coutureeliesaabcouture14 Elie Saab Spring 2011 Couture | Paris Haute Couture
eliesaabcouture15 Elie Saab Spring 2011 Couture | Paris Haute Coutureeliesaabcouture18 Elie Saab Spring 2011 Couture | Paris Haute Couture

2011.01.25 Fortsätt

Vintage,paris,b,w,fun,photography,vintage-562c8548eb7b36de4d540e4feb1023ce_h_large

2011.01.25 Övningsköra

Sieesque5_large
(weheartit.com)
.
Efter mycket peppande har jag nu lyckats övertala mamma att köra en runda med mig. Tycker att det är så förbaskat kul att köra, känns så overkligt.
.
Förresten så vart jag och fikade med fina Vera igår (femte fastlagsbullen för i år), och vet ni vad, om sju månader fyller hon nitton, det ni!!

2011.01.24 Pride and Prejudice.

Tumblr_lfeq1kaeor1qfge1uo1_500_largeTumblr_le5hmpcqd31qbmkxso1_500_large5306796758_2a7fcb25f0_z_large
Tumblr_ky302jnvif1qaa4g4o1_500_large
Jane-and-mr-bingley-pride-and-prejudice-6970822-552-361_large
(weheartit.com)
.
Jag är en riktig sucker för romantik, en fullkomligt hopplös romantiker. Och kan därför se Stolthet och Fördom igen, igen och igen. Och för varje gång tycks den bli lite bättre, Mr Darcy tycks bli lite hetare och en suktan efter sådan kärlek tycks bli lite starkare, vackert menat. Det är inte så att jag gråter över att inte ha hittat killen ännu, snarare känns det som att jag rör mig lite närmre honom hela tiden. Och snart snuddar vi nog vid varann.
Rätt fint att vara utan kille just nu också, känns lite exklusivt. Skönt att ha tid att skämma bort sig själv lite. Inte tänka allt för mycket på vad andra gillar. Lite lätt själviskt, men ack så underbart!

2011.01.24 Norwegian Wood.

Nu har jag äntligen fixat hem den efterlängtade Norwegian Wood. Öppnade den snabbt och läste ett tiotal sidor, och det ser lovande ut. Han skriver vackert, Haruki Murakami. Har lovat mig själv att inte förlora mig i den förrän jag befinner mig i sängen, skolan eller på tåget. Får se hur länge det håller. Det är så fint att läsa, jätte mysigt.
.
"Hon la händerna på mina axlar, ställde sig framför mig och såg mig rakt in i ögonen. Något som såg ut som en tjock, kolsvart vätska bildade en lustig virvel i hennes pupiller. De vackra ögonen såg granskande på mig en lång stund. Sedan sträckte hon på sig och la försiktigt sin kind tätt intill min. Det var en underbar rörelse, så fylld med värme att det stockade sig i bröstet på mig."

2011.01.24 Flätad Lugg.

Lite bohemisk glamour. Så sjukt fint!


2011.01.23 My name is Forrest, Forrest Gump.

Fg_0887_large

800_forrest_gump_blu-ray2_large

Forrest.png.scaled.500_large

Tumblr_l4fhzejxez1qzfya1o1_400_largeTumblr_l0kqcrvjeg1qaa89oo1_400_large

En av de bästa filmerna som någonsin skapats. Var längesedan jag såg den senast, men herre jävlar vad fin den är!! Vore jag tvungen att välja en film att leva mitt liv efter vore det Forrest Gump, definitivt, alltid. Och ni små själar som har gått miste om denna, se den snart. Och de andra fina själarna som har sett den, se den igen och igen, den blir bara bättre och bättre!


2011-01-23 Bohemian run.

days2 Josefine by Brooke Coffey in These Days for <em>Fashion Gone Rogue</em>
days6 Josefine by Brooke Coffey in These Days for <em>Fashion Gone Rogue</em>
days7 Josefine by Brooke Coffey in These Days for <em>Fashion Gone Rogue</em>frida gustavsson4 Frida Gustavsson by Magnus Magnusson for <em>Elle Sweden</em> November 2010
kim noorda6 Kim Noorda by Laurie Bartley in On the Road | <em>Harpers Bazaar UK</em> June 2010
Camping_large
Tumblr_lewnpw2vht1qd6p3co1_400_large6724647ea9d855d5acdf1c9dd2d61c12_h_large
Likt en hemlös luffare flyr vi nu hemmet fyra timmar för en husvisning. Tydligen var jag inte fin nog för att ingå i inredningen. Bilderna ovan symboliserar vad jag drömmer om allra mest just nu. Lager på lager av sköna, vackra, färgglada plagg. Värmer, sol, grönt, kojor vackra som slott mitt ute på gräsmattan. Lite frihet hade varit fint. En lite kravlös tillvaro, fint som snus!!

2011.01.22 Paris, Je T'aime

En väldigt söt och udda film skapad av 18 olika regissörer. Se den!!
Om några timmar blir det middag hos farmor. Och firande av min farbror som efter ett par år nu har blivit sjuksköterska. Trevligt, trevligt!
Men nu blir det täcke, pyjamas, rostemackor, varm choklad och Paris, Je T'aime, mys, mys.

2011.01.21 Ännu en skön tidning

Hår, hår, hår. En tidning med 163 sidor om hårtrender. Några av vårens färger: Guldglans, Eldfängt, Nattsvart, Kolatwist, Vaniljpudding, Isigt cool och Smält chocklad. Jag visste inte att det fanns så här poetiska tidningar om hår. Tidningen är fylld med helt extremt många frisyrer, färger och uppsättningar, riktigt inspirerande! Och har man, som jag, väldigt lätt för att tröttna på sin frisyr är tidningen en liten bit av himlen, bokstavligen. Kostar 69pix på Pressbyrån, och den fungerar lite som en bok, och är därav värd vartenda öre. Jag kan inte riktigt sluta kika i den, det finns ju så mycket fint!

2011-01-21 Fredagsmys

Månen följde oss till bussen imorse. Himlen skiftade i rött. Två vackra flickor poserade under en lååång
naturlektion. Angelica gjorde sitt bästa för att hålla sig fokuserad. Mycket vackert. En liten tågresa från
Båstad-Lund, där jag åkt alldeles för mycket på sistone! Anländer till sist till ett svalt, mysigt och lugnt
Lund. Och nu, är jag helt slut. Har sovit max sex timmar per natt denna vecka, och ja det sätter sina spår.
Men vad offrar man inte för en star wars film och lite korsord. Haha, ja vi har börjat lösa korsord. Och
förra veckan hittade vi en garnstump dinglandes från gallret i ugnen, tror bestämt att ett gäng pensionärer
har flyttat in i vår stuga. Och det är väldans mysigt det med!

2011-01-18 Man måste dö några gånger innan man kan leva

Håkan Hellströms texter, är just nu, och kommer troligtvis alltid att nå mitt hjärta på djupet. Faller alltid tillbaka i hans fotspår. Lyssnar igenom alla vackra ord, han yttrar. Är jag riktigt nere, omotiverad lyssnar jag på den här: Håkan Hellström – Du är snart där. Borde funka fint för ickefrälsta själar också, testa vetja.
Visst måste man 'dö några gånger innan man kan leva'? Så kravlös titel. Man måste få misslyckas, måste få må riktigt dåligt, för att kunna leva livet. Ibland känns det nästan som att man dör. Hela kroppen smälter in i en dimma. Bleknar bort lite. Man överlever, bara för att det finns en chans att det blir bättre. Och det blir bättre. Och man känner sig mer levande än man någonsin gjort.
.
På tal om något helt annat, så har jag vårstädat mitt skrivbord. Jag brukar fylla det med bilder, filmer, citat, texter. Fina, lite röriga ting. Nu är det ny färg, gult, vårigt! Och ordning.

2011-01-18 Morgon

09.10 mobilen ringer. Åh, hur kan någon vara så elak att ringa nu, vi har ju sovmorgon!! Jag: 'Hmm..'. Maria: 'Hej.. ..Mole är sjuk idag, så vi har inga lektioner..'. Jag: 'Åååh tack, tack!!'.

Ett bättre uppvaknande kan väl knappas tänkas en tisdag som den här. Jag trippar fortfarande på små rosa moln. Åt jordgubbar med grädde till frukost. Riktigt gott, ett litet tips, köp jordgubbar! Längtar efter våren, sommaren, solen, snälla ge mig lite nu!! Ett litet smakprov bara.
Nu har jag suttit och flätat håret, som min frisör tipsat mig om. Bästa knepet för att inte slita på håret tydligen. Visst är det bästa som finns spontan ledighet!? Att plötsligt få några timmar över. Och bara sitta och lyssna på bra musik, och fläta håret, åååh! Fin cover, Angus & Julia Stone – You're the One That I Want.
Snart borde jag sy lite dock. Helt ledig är man kanske aldrig. Men just nu tänker jag bara sitta, njuta, leva, mmm. Lite till.

2011-01-17 Kick-kick-kickboxning

Cabd452642127be225f889de77c36dcb_large
Mib27_large
Tumblr_l84tx0pftl1qabj53o1_500_large
Tumblr_kxumtrns7p1qavi9wo1_500_large
(weheartit.com)
Ännu en något seg måndag passerar. Det är först nu, som dagen börjar, på riktigt. I ugnen väntar fläskfilé och potatisgratäng, mmm. Sedan några timmars sömnad, en omgång kickboxning och slutligen andra avsnittet av Top Model säsong 15. Med andra ord kommer det här bli, en bra dag!

2011-01-16 Afro

Kom nyss hem från ett vilt, kul och något galet Afrodanspass. Tycker det är sjukt kul!! Och idag har vi tagit i hand på att börja träna friskis och svettis pass, på riktigt. Känns fräscht att äntligen få komma igång, få upp någon form av kondition. Fight, fight!!

2011-01-16 Simplicity


2011-01-16 Riktigt söt kortfilm


2011-01-15 Drömmar

Alla dessa drömmar. Vad ska det bli av alla dessa drömmar? Jag drömmer, varje natt. Alltid något nytt. Aldrig samma dröm. Och jag kommer ihåg dem när jag vaknar. Försöker de säga mig något eller är det bara ett hop-plock av vad jag upplevt och känt på sistone? Det är så märkligt, att jag inte kan påverka dem. De uppspelar sig helt av egen vilja. Ibland är de oroliga, förvirrande, i andra fall lyckliga, entusiastiska.
(Fashiongonerogue.com)
.
I natt: 'Jag går genom ett varuhus tillsammans med mamma och pappa. De ska handla något och säger att jag absolut inte får handla. Men att det inte är ofta jag lyckas stå emot. Det känns lugnt. Klart jag klarar det. Sen uppenbarar sig alla dessa affärer. Hjärtat slår snabbare. Mamma och pappa går fortare, försvinner framför mig. Jag står ensam inne på Monki. I en källare. Försöker desperat hitta vägen ut. Det är speglar överallt. Som i lustiga huset. Hittar till slut ut. Åker upp för en rulltrappa. En liten unge står och gråter. Ensam. Ser förtvivlande på mig. Vi åker ner till Monki, igen. För att hitta något som gör han glad igen. Jag ska inte handla något, jag har ju lovat. Vi springer genom affären. Han kramar om ett litet gosedjur. Plötsligt är vi uppe igen. Den lilla pojken står bredvid mig. Mamma, pappa och mormor kommer ut ur en affär med varsin glass i handen. Frågar varför jag har tagit honom. Att jag ju måste lämna tillbaks han. Plötsligt står hela hans familj där borta. Jag springer bort med honom, säger förlåt. Sen blir pojken till två pojkar, en stor och en liten. Och jag kan inte klara ut vilken av dem jag har varit på monki med. Pappan ser lite besviket på mig. Sen sitter jag lugnt på ett tåg.'
.
Jag vaknar. Alltså för tusan, varför drömmer jag sånt här? Jag har shoppat väldigt mycket på sistone, det har jag, haha. Men inte alls av panik eller oro. Inte ens varit något stressad över det. Och varför står den lilla pojken där? Är allt bara bitar av vad jag har upplevt i livet, eller är det bitar av mitt inre, eller bitar av min framtid?
.
Drömmarna oroar mig inte. Jag vet att jag alltid vaknar upp i en värld jag verkligen trivs i. Där jag känner mig själv. Där jag har kontroll över vad som händer. Men jag är nyfiken, det är väldigt intressant med drömmar. Det finns ju säkerligen en anledning till att vi kommer ihåg våra drömmar. Kanske borde kika lite i ett drömlexikon.

2011-01-15 Stilinspiration

Just nu, är jag lite trött på catwalk bilder av vackra kvinnliga modeller med vårens mode. Så för omväxlingens skull har jag hittat bilder på lite män med stil. Färger, hattar, skor, halsdukar, strumpor. Underbart att se män som vill och vågar klä sig eget och fint. Njut.Phts by: Tommy Ton

2011-01-14 Båstad, chokladfondue och Alfie

Denna helgen spenderas i Båstad tillsammans med härliga Maja. Och för att inviga helgen har vi fixat chokladfondue och 60-tals film. Av ren slump fann vi Alfie från 1965, vilken är den film de har regisserat Alfie med Jude Law ifrån. Självfallet är det näst intill omöjligt att slå Jude Laws oemotståndliga charm, men Michael Cain var inte så värst dålig han heller. Charmig, på sitt sätt.
Förresten så är jag nitton om exakt sex månader, ett halvår, overkligt!!

2011-01-14 I'm still an animal

Nu har det slått spel i mitt huvud. Det är precis exakt som när jag var liten. Som när jag kunde offra en arm för att få ett litet pälsigt djur. Det kunde vara vad som helst, men allra helst ville jag ha en hund. Efter tio år av tjat gav jag upp. Och året jag fyllde tolv ville mamma ha hund, plötsligt. Och hem till oss flyttade världens gosigaste, lataste hund.
Problemet är att nu har jag flyttat till Båstad. Där det finns väldigt trevliga människor, men inte det ynkligaste spåret av något litet djur. Och jag är så sugen, så extremt sugen på att ha något djur. Hyresvärden har sagt att vi inte får ha pälsdjur här, tyvärr, men en fisk, en vattensköldpadda, en eremitkräfta, jag vill så gärna ha något litet att sköta om. Det är rätt olagligt att ha guldfisk, i glasskål, så synd, för det är så fint. Kanske jag bara borde skaffa ett litet växthus. Som överlever helgerna.

2011-01-04 Dagens

Tröja, Gina Tricot. Jeans, Topshop. Skor, Vagabond.
.
Nu har jag och Maja kommit på det, vi måste ju ta dagens outfit bilder, det hör ju en blogg till. Så här har ni dagens, enjoy.

2011-01-13 Att hålla min storebrors hand.

Tumblr_ldx9nqfpg11qcx9ipo1_400_large

(weheartit.com)

Jag håller din hand hårt, så hårt. Sluter ögonen och ser alla våra minnen passera längs ögonlocken. Du var ju så liten, så hjälplös, så vilsen. Jag var också liten. Vi behövde varann, alltid. Vi låtsas att vi inte gör det längre. Men du, vi är fortfarande små. Vi har bara bytt skepnad, ger nu ett intryck av att vara lite äldre. Och med betydelsen äldre har vi också glidit isär. Jag springer inte längre och kramar dig när något går bra, jag springer inte längre och gråter mot din axel, när allt går åt helvete. En gång, för längesedan, så gjorde jag det. Och du kom till mig. Det var så självklart. Vi har aldrig varit dem som har pratat om allt. Ändå har vi nästan alltid funnits där för varandra. Alltid förstått varandra.

Ett år skiljer oss åt. Ibland känns det som hundra år, du vill vara så stor, och jag är inte redo. Andra dar är det jag som är stor. Vi är så lika, men ändå så olika. Det känns som att vi är tvillingar. Utan dig är jag inte halv, men med dig är jag verkligen hel.

Nu vill du gå din egen väg. Du vill vara stor. Du vet inte vad det innebär. Du tror att du måste lämna hela familjen först. Att om du tar avstånd från oss ett litet tag så blir du äldre. Det är inte så det funkar. Du mår inte bättre av att ta avstånd från mig. Jag mår inte bättre av det. Jag vill så gärna hålla din hand. Som när vi var små. När jag hade Lilla sjöjungfrun rullskridskor och du hade Alladin. Som när vi satt högt upp på skateboard rampen och jag var livrädd. Du tog min hand och sa att jag skulle klara det. Och jag klarade det. Jag vill så gärna att du accepterar att jag har flyttat hemifrån innan dig. Vi behöver varandra, precis just nu. Som världen behöver solen.

När vindarna sliter i ditt hår, drar rivsår längs dina kinder, då vill jag vara där, för att du behöver mig. Jag sluter mina ögon och önskar att du en dag snart vaknar, och öppnar ögonen. Jag vet att du älskar mig, och jag vet att du inte visar det som andra gör. Men just nu behöver jag höra det. Jag behöver din hand, nu och för alltid. <3


2011-01-13 Ad Astra, modevisning.

Detta året ska vi som läser tredje året textil på Apelrydsskolan anordna årets modevisning. Temat är ur ett större perspektiv rymden, och därför har vi döpt modevisningen till Ad Astra, som betyder Mot Stjärnorna.
.
Idag var vi alla och kollade på lokalen, och det kommer bli så grymt! Istället för att ha en upphöjd catwalk med flera rader stolar vid var sida, och ett stopp längst fram där man posar och vänder, ska vi ha en riktigt lång catwalk utan slut. Catwalken är nästan lite nersänkt och vid var sida kommer det att stå en enda rad stolar. Kan inte avslöja allt för mycket, men kom gärna och titta vecka 18. Kommer bli riktigt bra!!

2011-01-12 Träna, träna, träna

Workout_large
(weheartit.com)
Nu drar jag iväg och tränar Core (inte alls lika läckert som bilden ovan). Och lite lätt fylld med aggression, som jag tycks vara just nu, blir det nog ett riktigt hårt träningspass. Det lär bli: riktigt skönt!

2011-01-12 Norwegian Wood.

Så många har skrivit så fina saker om denna bok att jag blivit helt extremt sugen på att läsa den. Därför reserverade jag den på biblioteket i måndags, och nu har den kommit! Pappa ska hämta ut den imorgon, och när jag kommer hem till Lund igen, nästnästa fredag, då blir det sträckläsning. Hoppas verkligen att den är riktigt bra, och fångar den mig, som nästan aldrig läser böcker, då är den definitivt något att rekommendera. Hoppas, hoppas!

2011-01-11 You know some people, they just won't understand, no they just won't understand these things.

Vacker flicka, Alexa Chung. Med en gudomligt mysig tröja.

2011-01-11 Mando Diao.

I stunder har jag fallit hårt för en av deras låtar. Aldrig hårt för bandet, förrän nu. Jag menar lyssna på Mando Diao – Josephine, hans sångröst är ju bara så fin. Och de är svenska! Och som ett plus i kanten ser de ju inte helt fy skam ut heller. Nyfunnen kärlek.2011-01-10 Måndagsdimma.

Första skoldagen avklarad. Var mycket piggare i skolan. Fattade dock inte ett enda ord av genomgången på matten, vad kan man säga, det är måndag. Nu tycks en dimma ha lagt sig i hela huvudet. Känns segt, tungt, speciellt vid tinningarna. Suck. Hoppas innerligt att jag inte är påväg att bli sjuk.
Ikväll har vi åtnjutit semlor, mmm, och top model, mycket vacker kombination. Och imorgon börjar vi 10.45, underbart!! Tror ändå att jag måste ta hand om mitt sjuka huvud, och försöka sova lite. På nattduksbordet har jag en 14" kub-tv med en traditionell VHS-spelare under. Mitt nostalgiska soffliggarläge, så nu blir det 10 orsaker att hata dig, mysigt.

2011-01-10 Päls

iza olak7 Iza Olak by Alan Gelati for <em>Marie Claire Russia</em> January 2011
jessica beauty12 Morning Beauty | Jessica Miller by Carter Smith
iza olak4 Iza Olak by Alan Gelati for <em>Marie Claire Russia</em> January 2011
iza olak5 Iza Olak by Alan Gelati for <em>Marie Claire Russia</em> January 2011
iza olak9 Iza Olak by Alan Gelati for <em>Marie Claire Russia</em> January 2011

2011-01-10 Anne Valérie Hash

Anne Valérie Hash Spring 2010 Couture

2011-01-09 Home is where my heart is, pretty much everywhere.

Jag är tillbaka i Båstad med mina söta och väldigt härliga sambos. Mamma sponsrade min kyl med en ost, en juice och skagenröra, mmm lyx i vardagen. Det är inte alltid billigt att vara student. Kände att detta ögonblick måste förevigas. Då jag spenderat x antal timmar på att packa upp och städa. Det är nog första gången någonsin jag gjort det direkt. Hurra! Och händig som man är, hamrade jag upp fyra spikar till hattar och smycken, skåda bild nummer två, haha.

2011-01-09 Backgammon & kubansk rom.

Natten spenderades hos denna vackra flicka, Vera. Som just kommit hem från 13 dar på Kuba, brun som en pepparkaka! Stora koppar champagne cream te, en go gammal vän, backgammon, kubansk rom, lermask, ett väldigt fint avslut på lovet. Tack!
(Hittade tyvärr ingen nyare bild än den här på min virusladdade dator, från Oktober skulle jag tro.)

2011-01-09 Skönhet S/S 11

Alexander McQueen
Alexander McQueen Spring 2011 Ready-to-WearAlexander McQueen Spring 2011 Ready-to-Wear
Alexander McQueen Spring 2011 Ready-to-WearAlexander McQueen Spring 2011 Ready-to-Wear
Marc Jacobs
Marc Jacobs Spring 2011 Ready-to-WearMarc Jacobs Spring 2011 Ready-to-WearMarc Jacobs Spring 2011 Ready-to-WearMarc Jacobs Spring 2011 Ready-to-Wear
Oscar De La Renta
Oscar de la Renta Spring 2011 Ready-to-WearOscar de la Renta Spring 2011 Ready-to-Wear
Chloé
Chloé Spring 2011 Ready-to-WearChloé Spring 2011 Ready-to-Wear
Prada
Prada Spring 2011 Ready-to-WearPrada Spring 2011 Ready-to-Wear

2011-01-08 Donovan

Flickskrik, hysteri, akustiskt, munspel runt halsen, mjuka texter, det måste ha varit oslagbart att få uppleva musik på 60-talet. Önskar att jag hade sådan hysteri för en nu levande artist. Obetalbart!


2011-01-08 Kalender år tvåtusenelva.

Sista terminen på gymnasiet. Förra terminen var jag utan kalender, och överlevde, hurra! Men nu är det dags. Man behöver en fin kalender för att hålla lite ordning i huvudet. Idag har det därför inhandlats mappar, skrivhäften och denna härliga kalender. Finns på akademibokhandeln för 129 kronor, värt det!

2011-01-07 Mysigt.

(theselby.com)
Mysigt, färger, ljust, lite inspiration för mitt nya rum. Just nu är jag helt insnöad i idén om att ha rummet i någon färg, iallafall en fondvägg. Vitt är fräscht, ljust och vackert, men man behöver färg också. Klarrött är riktigt fint. Frågan är hur länge man tycker det innan man går helt insane.
.
Vacker låt: Mumford & Sons – White Blank Page

2011-01-07 Funeral.

Tumblr_lbnof3feny1qcsio5o1_500_large
Detta är definitivt inte en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. En familj vi umgåtts med
sedan jag var nio år, står för begravningen. Och deras pappa, är den vi tar farväl av.
Det är få tillfällen i livet då man möter människor som lämnar riktiga avtryck i hjärtat.
Det är få människor man möter som verkligen alltid har tid och hjärta att bry sig om
andra människor. Det är inte alla som lyssnar när man pratar. Jag menar, de flesta hör,
men det finns ett fåtal människor som verkligen kan sitta ner och lyssna, och bry sig.
Han var en av dem. En man med ett helt enormt stort hjärta. Även om vi sällan träffades
kommer jag att sakna honom. Mycket. Det finns inte ord nog att beskriva hur ledsen jag
är för att han inte finns här längre. Och att hans familj ska behöva ta sig igenom det här.
En sak kan jag dock säga. Att jag alltid kommer att sträva efter att bli en lika god människa
som han var. Som har hjärta att älska, i princip allt. Till minne av honom. Må han vila i frid. <3

2011-01-06 Torsdagsvideo

En lite lagom flummig video för denna torsdag. För min del en av de sämre dagarna, tyvärr. Det måste väl finnas sådana, för att man ska kunna ha bra dagar också. Lindrar det med en kopp varm choklad med grädde och lite O.C. Dunderkur!

2011-01-06 Filippa K Vårkampanj

Ljust, varmt, enkelt, jag längtar verkligen till våren!! Till de där första varma solstrålarna, som får fräknarna att kika fram och kinderna att bli rosiga. Och att det är ljust. Riktigt vackra bilder det här!

2011-01-06 Tron Legacy

Jag var och såg Tron Legacy igårkväll. Inte för att det var filmens huvudtema direkt, men jag tyckte dessa skorna var himla fräcka. I filmen. Filmen annars var varken bra eller dålig. I 3D visserligen. Och jag varken somnade eller suckade, vilket måste vara ett bra tecken. Absolut sevärd.

2011-01-05 Ett steg ut på okänd mark

Ibland händer det. Ibland gör man precis de sakerna man trott att man aldrig skulle våga göra. Det man bara vågat dagdrömma om. Och det känns så skönt. Det är inte alls så farligt som man trott att det skulle kunna bli. Och alla de sakerna man sett framför sig som skulle kunnat gå snett, gick aldrig snett.
X_dbfe5842_large
(weheartit.com)
.
I hela mitt liv har jag låtit mina rädslor begränsa mig. Aldrig så att jag aldrig varit på en hög höjd pga min höjdskräck. Eller aldrig varit nära en spindel pga min spindelfobi. Men jag har sett på rädslor på helt fel sätt. Jag har mött dem, bara för att jag måste, inte för att jag vill.
Tumblr_kqg78aktqs1qzer51o1_500_large
(weheartit.com)
.
Min senaste passion har blivit att möta mina rädslor. Kan låta hur konstigt som helst. Men jag har alltid sagt att jag aldrig ska låta någon eller något hindra mig, om jag verkligen vill något. Så att möta mina rädslor är lite en skräckblandad förtjusning.
.
Till en början verkar det skit kul. Så oväntat. Sen när jag inser vad jag håller på att göra blir jag helt extremt rädd. Och flera gånger funderar jag på att backa ur. Efter att länge ha intalat mig själv att jag kan det. Att jag vill det. Att jag överlever. Så gör jag det. Möter en av de sakerna jag är som allra räddast för.
.
Och varje gång så överlever jag. Efter varje gång känner jag mig lite starkare. Jag känner mig lite lyckligare. Känner mig lite friare. Lite mer odödlig. Och vilken kick det är!! Hjärtat slår så hårt, att man tror att det bokstavligen ska hoppa ut ur bröstet.
.
Och livet känns lite enklare. En sak mindre att oroa sig för. Självklart försvinner inte rädslan efter att man har mött den en gång, men nästa gång man möter den är det lite enklare. Och det krävs inte lika mycket av en. Den blir enklare och enklare att övervinna.
.
Inte för att jag nu möter alla mina rädslor hela tiden. Jag väljer mina stunder. Mina strider, skulle man kunna säga. Inre strider. Det känns som ett spel man har börjat spela. Och varje gång jag klarar något litet blir jag mer och mer säker på att jag kommer att kunna klara hela spelet.

2011-01-05 Mellandagsrea, igen.

Mörkblå ballerinaskor, Zara.
Guldigt påfågelarmband, Indiska.
Guldiga mafioso örhängen, Indiska.
Fjäderörhängen, Indiska.
Grå långärmad tröja, Monki.
Mörkblått vollanglinne, Weekday.
Svart transparent skjorta, Weekday.
Gråbeige trikåkjol, Weekday.
Mörkblå kappa, Zara.2011-01-04 Xavier Rudd "Messages"

Lärde mig en ny låt på gitarr idag. Eller lärde och lärde, i videon läser jag i princip allt från datorn, men ändå. Är mycket stolt! Lite toner ramlar och jag snubblar på några ord, men annars hoppas jag att det är åtnjutbart. Har i och för sig aldrig fått särskilt många kommentarer angående mitt gitarrspelande och sång. Så är du en vänlig själ får du gärna ge mig någon form av kommentar.

2011-01-04 En tår, ett liv, ett rum.

En gnistrande tår rinner ner för min rosiga kind. Allt inuti mig skälver, ryser, fryser. Det känns som om någon envisas med att fylla mina blodkärl med tjära. Jag vet inte hur mycket längre jag orkar. Det rinner längs mina kinder medan verkligheten långsamt försvinner. Tynar bort. Halsen känns tjock och är fylld till bredden, med tårar. Tårar som virvlar omkring. Förvirrade, förtvivlade, förfärade. Ansiktet tycks bara kunna konstruera en och samma min. Allt har stannat. Ingenting tycks finnas. Alla människor. Alla skratt. Alla rum. Ingenting finns kvar. Och kvar är bara jag. Frågan jag ställer mig är om ens jag finns kvar. Kanske inget finns kvar.
Deras pappa försvann, dog, tynade bort. Så varför inte bara låta allt tyna bort. Är det värt att finnas kvar lite till. Kanske bara vänta på att någon annan dör. Att någon annan blir söndersliten i bitar av cancer. Något som är så litet så litet kan förstöra något så stort. Det är något av högre makter. Något jag inte kan plocka in i mitt lilla människohjärta och förstå. För det är obegripligt. Och nu då. Vad händer nu då.
Hur ska vi kunna leva vidare med en människa mindre. Det är som den där ramsan, där de bara blir färre och färre. Alla försvinner, utan anledning. Det är inte en människa som försvinner, det är ett helt liv. Ett liv med tankar, känslor, minnen. Som bara tar slut och slutar att existera. Obegripligt. Hur kan livet, världen vara konstruerat på detta vis. Hur kan vi människor, som kallar oss odödliga. Som bestiger berg. Som flyger flygplan. Som åker till månen. Som bygger U-båtar. Plötsligt vara så hjälplösa. Inget vapen att ta till. Inget att skydda oss med. Alla tillsammans, barfota i snön.
Och vad gör vi, ber. Om inte till någon gud, så ber vi till något bortom oss. Något som kan hjälpa. Någon som kan viska till våra oroliga själar att det kommer bli bra igen. Att det inte alltid kommer att kännas så här.
Och starka som vi är så stöttar vi de som finns kvar. De som fortfarande lever. Vi inser att vi inte är odödliga. Att alla någon gång kommer att dö. Sorgen, hatet byts ut mot kärlek. Kärlek som kramar om. Som smeker utanpå den tjocka tjäran. Som får oss att skratta. Att älska. Att leva. Ett litet rum i hjärtat kommer alltid att vara låst och hjälplöst. Ett litet rum fyllt med saknad. För visst har vi vågat älska de som levt. Och visst saknar man de man älskar. Och allt man kan göra är att nicka. Låtsas förstå. Precis som i skolan på mattelektionen. Vi kan använda pq-formeln, men inte förstå den. Och inte begrundar vi oss i det. Likadant gör vi nu. Vi inser att någon måste dö, för att en annan ska kunna födas. Världen är inte oändlig. Livet är inte oändligt.
För att inte trassla in oss i en dimma, byter vi ut sorgen mot tacksamhet. Tacksamhet över att vi fått träffa den som levt. Tacksamhet över att vi fortfarande lever. Och för att vi fortfarande kan åstadkomma saker. Det gör ont. Sjukt ont, men det går över. Det blir bättre. Och trots all tragik sitter vi snart tillsammans i gräset och kisar mot solen. För så är också livet. Vi överlever.
Tumblr_lehjatl9va1qzdr4go1_500_largeTh_320_480_1293962892_tumblr_lee3qlcwgd1qatsqno1_400_large

2011-01-04 Tisdagsinspiration

valerie5 Valerie by James White for <em>Fashion Gone Rogue</em>
keira knightley3 Keira Knightley for <em>Vogue UK</em> January 2011 by Mario Testino
wolves11 Chasing Wolves by Harper Smith for <em>Factory</em> Winter 2010
magdalena frackowiak6 Magdalena Frackowiak by Maciek Kobielski for <em>Muse</em> Winter 2010
lingerie4 Linnea Pihl by Rickard Sund for <em>Costume</em> December 2010
(fashiongonerogue.com)

2011-01-04 Vespa.

Jag bad mamma att kika lite extra efter en passande tavla till mitt rum. Och hon kommer hem med den här. För er som inte vet det så älskar jag vespor. Springa runt med mig i storstäder som Barcelona, är säkert lite pinsamt då jag fotar nästan varenda vespa som stryker förbi. En vacker dag då jag flyttat till ett varmt land, kommer jag glida omkring på en klassisk klarröd vespa. Fint!!

Rummet är kritvitt ikea rakt igenom. Och så vill jag lova att mitt rum i den nya lägenheten inte kommer att se ut. Tänker mig vitt, guld, lite retro kanske.

2011-01-03 Nyklippt

Var lite för trött för att dra fram kameran, så här har ni iallafall en webcam bild av mitt nya klipp. Bad frisören att klippa topparna och visst håller jag med henne, det var väldigt slitet, igen. Men planerar man att spara till lite längre hår blir man ändå lite lätt besviken. Trivs trots allt riktigt bra i det. Och har därför investerat i två hårprodukter från Maria Nila. En för färg, och en för glans. Och dem luktar jätte gott!!
Förresten, om ni som jag, verkligen följer gossip girl vill ni höra denna låten: Leighton Meester – Somebody To Love. Sångerskan är självaste Leighton Meester, som spelar Blair. Kanske inte världens bästa låt, men inte jätte dålig heller.

2011-01-02 För dig ska jag göra det tusen gånger om.

Tycker denna tavlan är himla skön. Säger på något vis allt, om än på ett lite klyschigt sätt, men vad gör det. Tyvärr har jag glömt var jag hittade bilden. Det var iallafall en julklapp till någon, fint att ge bort till någon man älskar. <3

2011-01-02 Saker jag ville göra innan jag dör.

Idag har jag börjat "home-styla" mitt rum. Mamma vill att jag blåser det på saker och sorterar så att bilderna blir fina på tisdag, då mäklaren kommer och fotar hela huset.
Och som jag har sorterat. Jag har kikat igenom så många gamla bilder. Så många gamla texter. Vissa fyller mig med lycka och saknad av något jag haft. Andra känns det rätt fint att man slipper numera. Mitt i allt hittade jag en lista jag skrivit om "Saker jag vill göra innan jag dör", från några år tillbaka. Vissa saker har jag uppfyllt, men andra punkter har jag definitivt kvar att klara av. Folk säger att allt är möjligt, lite intressant.
.
~ Kyssa Jude Law ~
~ Resa runt mycket och upptäcka alla möjliga miljöer och kulturer, jorden runt. ~

~ Hoppa bungyjump ~

~ Sjunga med Death Cab For Cutie ~

~ Åka limousin ~

~ Träffa O.C., Desperate Houswives, Grey's Anatomy och Pirates Of The Caribbean gängen. ~

2011-01-01 I am a rock.

(24 September år 2008)
Kikade nyss igenom lite gamla bilder och fann den här. Mycket vacker bild för övrigt. Knappt en månad tidigare hade jag börjat på internatskola och mött en massa nya människor. Och efter att ha känt den här människan ovan i drygt en månad lägger hon sig ner på stenstranden och utbrister något i stil med "Kolla! Man kan inte se mig, jag är en sten." Och enda sedan dess har denna underbara Maja varit vår alldeles egna sten. Och det var sagan om sten.

2011-01-01 År tvåtusenelva.

Det nya året firades i Halmstad hos denna vackra flicka, Angelica. Några grillade korv i en lite för stor eld, några drack lite för billig champagne, någon firade av vår enda raket, några skrattade, några dansade, några skålade. Med andra ord en rätt fin natt. Och en ny start på ett riktigt gott nytt år. Nu är det tvåtusenelva och vi tar studenten i år!!!!! Hurra, hurra, höhö ha den äran!

RSS 2.0