2011.03.28 Feeling like a wise person.

Det är konstigt. Tiden går så sjukt snabbt. Ena stunden deppar man över att inget händer och i nästa har man plötsligt varit med om allt. Jag är blott arton år gammal, men ibland när jag funderar känner jag mig som minst 70 år. En sådan där söt, gammal tant med en kopp te med en citronskiva i, som sitter och berättar om sitt liv, och ger en massa kloka råd.
Väldigt väldigt vis, men ibland så ung och dum. Precis på gränsen mitt emellan. Ho ho

2011.03.27 Vill-Ha-Det-Här-Just-Nu-Begär

Tumblr_liosmjxqtc1qbtjdfo1_500_largeTumblr_lig0yqoxrg1qhnphfo1_500_largeTumblr_liq69oa6ef1qh17cqo1_500_largeTumblr_lipy53vcnr1qcqnsno1_500_largeTumblr_lion2wnbfq1qh94two1_500_large

2011.03.27 In the middle of the ocean.


2011.03.26 Natalia Vodianova.

natalia beauty2 Morning Beauty | Natalia Vodianova by Glen Luchfordnatalia beauty3 Morning Beauty | Natalia Vodianova by Glen Luchfordnatalia beauty4 Morning Beauty | Natalia Vodianova by Glen Luchfordnatalia beauty7 Morning Beauty | Natalia Vodianova by Glen Luchford

2011.03.26 Små små bitar av himlen.

"Temptation: Summer fruits" från Lipton. En liten bit av himlen, av sommaren. Enbart bär, utan koffein. Och lite sådär lagom syrligt så att man rynkar näsan. Mmm.
.
"Sputnikälskning", Haruki Murakami och "Konsten att läsa tankar", Henrik Fexeus. Den första, en bok av samma författare som "Norwegian Wood", som jag snart ska börja läsa, och den andra, en av världens coolaste böcker. Har bara tjugo sidor kvar nu, och planerar redan att läsa den, en gång till, snart, väldigt snart.
.
Några blad av en skolupgift, där vi ska rita egna klippdockor, med ikoniska plagg, som 'den lilla svarta'. Kul, men tidskrävande.
.
Min guldkantade spegel, med ett litet påklistrat guldhjärta, som suttit där sen börjat av gymnasiet. Det lilla hjärtat som slår så hårt nu, när det bara är någon månad kvar av Apelrydsskolan. Några veckor kvar av gymnasiet.

2011.03.24 Brigitte Bardot

Vacker tjej. Unika toner. Underbara frisyrer. En brud att avundas, en torsdagskväll som den här.

2011.03.21 "Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get."

Tumblr_lafxxomrf31qza0fjo1_500_large

2011.03.19 Jonathan Waiter.

Simplicity.

2011.03.19 Eliot Lee Hazel.

Jag avgudar fotografer. Fascineras över vad de lyckas fånga. Genom ljus, rörelser, miner, känslouttryck. När fotografier ger åskådaren andrum att skapa sin egen uppfattning, bygga upp sin egen historia till varje bild. Och att känna hur en vacker bild tilltalar en, för att den tillhör det som finns djupt där inne, en bit av ens historia, eller något man önskar att man hade haft. En vacker dag tänker jag skaffa mig mod till att börja fotografera. Det är alltid det första steget, som är det svåraste att ta. När man väl öppnat dörren på glänt, kilar man nyfiket in fötterna för att med tiden sätta dem på en nyfunnen trygg mark.
Tills denna dag fortsätter jag att inspireras av duktiga fotografer, som ovan. Enjoy.

2011.03.19 Sneeze, sneeze, sneeze.

Min näsa är röd, så röd. Förkyld, än en gång. Kan väl inte säga att jag försökte motverka det på maskeraden i onsdags, då vi stod utomhus i bara klänningar, klädda som anden i flaskan och en sengångare, och konstaterade hur varmt det var på natten. Aj aj. Det slår alltid tillbaka.
Jag varvar små söta hostningar, nysningar med en hes röst, kallt vatten och en massa toapapper med kärleksdikter. Tänk att det fanns toapapper med kärleksdikter! Lite för sockersött, om jag får säga det själv. Men somliga är lite fina, bra jobbat Lambi.
Idag har jag sytt byxfickor, och nu blir det skapande av en topp i färgerna turkost, lila, gräddguld (heter nog inte så!?), och vitt. Temat den ska passa till är Cosmic Dust. Det är bara ett antal veckor kvar till modevisningen nu och jag börjar lite smått att känna mig som en av de tävlande i Project Runway. Känner att Tim Gunn strosar förbi bakom ryggen och pekar på klockan. Lite kul, trots allt.
Förresten så är jag och Maja nu i full gång med att försöka boka flygbiljetter till London. Imorgon vid lunch har vi som senast bokat två platser. Och förutom ett högskoleprov, körkort, arkitektprov och en hel del sömnad, så är jag snart påväg till London, åååååååååh!!

2011.03.18 London calling.

Tumblr_li2ausudga1qhvdwfo1_500_large8728848_paz85yrz_c_largeTumblr_li6lzr5uhl1qbv4sdo1_500_large
Det är en så stor skillnad mellan drömmar och idéer. De uppkommer på exakt samma sätt, med samma entusiastiska lyckliga känsla. Det blir något man fantiserar om. Något man önskar att man hade, eller någonstans man önskar att man hade varit. Idéer försvinner med tiden, sinar bort. Och blir obetydliga. Drömmar däremot återkommer. Och oavsett vad alla andra säger, tycker. Oavsett vad ditt eget samvete tycker, så bara måste du få komma dit. Bara måste få göra det. Det kanske inte går att beskriva varför. Du fyller huvudet med en massa argument för varför inte, men när allt kommer omkring är det det enda du vill. Drömmar finns kvar, och det enda vi kan göra för att slippa fantisera och tänka på dem dygnet runt, är att kämpa för att uppfylla dem. Vi människor härstammar från djuren. Oavsett hur propra, intelligenta och duktiga vi tror att vi är, har vi inre drifter. Och det här är precis en sådan, en inre drift. Och nu åker jag och Maja till London. På påsklovet. Och även om jag är fullt medveten om hur fina affärer det finns där, hur fina parker, bussar, killar det finns där och hur jag ryser av behag varje gång någon pratar riktigt brittisk engelska, så är anledningen att åka dit så mycket större än så. En helt obeskrivlig känsla. Och London is calling.

2011.03.17 minnen. av. aprilhimlen.

H30_127428915_large
Det här har växt i mig
Åh, så länge nu
Regnmoln brukade jaga mig
Och nu jagar jag morgonen längs avenyer

Du var full och jag var full
I aprilsolen
Du är den sortens flicka jag gillar
För du är tom och jag är tom

Och hon sa:
Egentligen är du inte kär i mig
Och egentligen
är det okej med mig
För jag blir aldrig kär i nån
Sånt där är slöseri med tid...
Men då slösar vi bort våra liv
(jag tänker alltid på dig i april)

Ge mig en kyss innan du går
att bygga en dröm på
En kyss innan du går
En kyss att bygga en dröm på

Egentligen älskar du inte mig
Och egentligen
är det okej med mig
För jag älskar ingen alls
Sånt där är slöseri med tid

Jag var ingen
Du var aprilhimlen

Som jag minns den...
och som jag minns dig...

Och jag hoppas att du kan se mig nu
Och jag hoppas att du....
hör mig nu
~Håkan Hellström~
Idag är för övrigt en trött dag, en mycket trött dag. Har handlat en massa massa frukt, var så sugen. Några kilo, minst. Mmm, fräääscht! Och vi ligger inlindade i mjuka täcken, läser böcker, ser på serier, lyssnar på musik och drömmer oss bort ett slag. För vad är väl torsdagar annars till för!?

2011.03.13 "You're entirely bonkers."

Tumblr_lh3qctodrq1qcnh83o1_500_large_large2_large3_large4_largeTumblr_lhprs3dgfu1qd0m5eo1_500_largeTumblr_kuqgb5f5zw1qza0fjo1_400_large
Tillbaka i B-town. Så nu blir det film och mys med två härliga prickar. Alice i underlandet

2011.03.11 Skoluppgift


Vi har fått i skoluppgift i Fackteckning B att rita en outfit till någon annan i klassen utifrån hennes önskemål och personliga stil. Inte världens svåraste uppgift, men så fick jag denna väldigt söta tjej, som ber mig att göra en outfit lite utifrån ovanstående filmer, känslor, stilar. Trash, 80-talsserier, enhörningar, porrigt, jeans & mycket grejer. Verkligen en spännande önskan, ska försöka, men det här är långt ifrån hemmaplan.. Haha.


2011.03.11 Help!!

du vet, sådan där äkta känsla, äkta musik


2011.03.11 "Now I may not have much, but I have more determination than any man you're ever likely to meet."

En skapelse av Tim Burton i samma anda som hans andra filmer. Udda, kreativ, fyndig, fängslande och helt magisk. Riktigt mysig film, som åtnjöts till en halv liter Apotekaren's Chaite en ledig fredag, som den här. Mys!
.
~I know better than to argue romance with a French woman.~
~I've been nothin' but myself since the day I was born, and if you can't see that it's your failin', not mine.~
~There's a time when a man needs to fight, and a time when he needs to accept that his destiny is lost... the ship has sailed and only a fool would continue. Truth is... I've always been a fool.~
~A man tells so many stories, that he becomes the stories. They live on after him, and in that way he becomes immortal.~
.
Bing Crosby – Dinah

2011.03.08 Fräknar på rosiga kinder och Frida Gustavsson i Jil Sander och Gucci.

En otroligt intetsägande titel, men fyndigheten är inte maxad just nu. Det har varit fyra grader varmt idag, men på lunchen när vi satt på utslängda jackor, lutade mot väggen med heta kaffe och tekoppar mellan händerna, var det snudd på sommar. Och efter att ha kommit hem spenderades en timme i solen iklädd skidunderställ, raggsockar och invirad i en mjuk filt med en riktigt intressant bok i näven "Konsten att läsa tankar".
Nu kittlar fräknarna och längtan efter het asfalt, solbrända ben, saltvatten, jeansjacka, sandaler, daimglass och varma gryningspromenader fullkomligt skakar, så sugen man är. Snart är det vår iallafall!

2011.03.06 Spring, spring, scissor, spring, spring.

Tumblr_lh7ak6q1mb1qe2p4po1_500_large
Tumblr_ku1nocxl481qzhl9eo1_500_large20090316121208
(weheartit.com)
Ååh det har vart så sjukt fint väder de senaste dagarna. Solen bländar allt och alla, och fastän det fortfarande är lite kallt kisar vi och känner in sommarens allra första tecken. Fullkomligt magiskt!
Äntligen har jag insett att jag måste bestämma mig för en enda hårfärg, och hålla den ett litet tag. Så om en tjugo minuter kör jag (hör ni, jag kör!!) bort till Nova och klipper, färgar och slingar håret till något vackert och hållbart. Känns lyxigt att få göra allt hos frisören. Nu får det vara nog med detta beroende av att ständigt förändra mitt hår. Enough! Nu är det vår, på riktigt. <3
.
[Love Is Like A] Heatwave

2011.03.01 En Kärlekshistoria.

Nu blir det en massa ostmackor, varm choklad och En Kärlekshistoria. En riktigt söt film, om jag minns rätt.
Nu skiter jag i att plugga, laga mat, städa och tvätta. Man kan inte vara duktig alltid. Myyys är ordet, mys!

RSS 2.0